Відділ освіти Гощанської РДА
КУ "Гощанський районний методичний кабінет" Неділя, 2024-05-05, 0:15 AM

Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

-






Головна » 2015 » Червень » 13 » Виїзний районний семінар вчителів світової літератури, заступників директорів з виховної роботи на базі замків Львівщини
2:13 PM
Виїзний районний семінар вчителів світової літератури, заступників директорів з виховної роботи на базі замків Львівщини

12 червня 2015 року згідно плану роботи КУ «Гощанський райметодкабінет» відбувся районний виїзний семінар для вчителів світової літератури, заступників директорів з виховної (навчально-виховної) роботи, метою якого передбачалося реалізація ціннісного ставлення особистості до суспільства і держави, історичних, культурних і духовних надбань населення рідного краю в контексті програми національного виховання учнівської молоді Гощанщини на 2018-2020 роки у загальноосвітніх навчальних закладах району.

Перша половина методичного заходу була приурочена підсумкам роботи районного семінару-практикуму, напрацюванням творчих груп за 2014-2015 н.р., який зробили їх керівники: Скорук Н.С. та Кубай Н.О.

З особливостями викладання світової літератури та виховного процесу, роботи районних методичних структур у 2015-2016 н.р. коротко ознайомив методист КУ «Гощанський райметодкабінет» Василь Сорочук.

Пізніше учасники семінару мали змогу побувати у Золочівському, Підгорецькому  та Олеському замках - пам'ятках історії і культури національного значення.

Особливо були вражені педагоги у Золочівському замку Китайським палацом, в якому відкрито Музей Східних культур.

Надзвичайно цікавим виявилося відвідування Великого житлового палацу, в якому представлено живопис, старі меблі, зброя, порцеляна, скульптура, килими, речі, знайдені під час реставраційних робіт, мисливські трофеї та інше.

Наступна наша зупинка - Підгорецький замок, - один з найкращих у Європі зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. Палац називали "польським Версалем».

В ньому відвідувачам екскурсовод розповів про чарівний привид з трагічною історією. Нібито коридорами замку блукає чарівна жінка, більш відома як «Біла панна».

Завершилася наша поїздка історичними місцями Львівщини відвідуванням Олеського замку - пам'ятки архітектури та історії XIII–XVIII століття, найвідомішим замком Львівщини. У музеї представлено: галицько-волинський іконописний живопис ХV–XVIII ст., український портретний живопис XVI–XVIII ст., європейське малярство XVII–XVIII ст., львівську скульптурну школу XV–XVIII ст., різноманітні європейські інтер'єри, а також унікальна колекція творів одного з найталановитіших європейських скульпторів ХVIII століття – Йогана Георга Пінзеля.

І, насамкінець, у «колі спілкування» кожен учасник семінару мав можливість висловити свої враження від побаченого, почутого, розповів про можливості практичного використання даної інформації у навчально-виховному процесі.

Переглядів: 749 | Додав: nata | Рейтинг: 1.0/1
Пошук

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

ЧАС

*


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz